ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ελεγκτικό συνέδριο αναγνωρίζει αναδρομικά για 500.000 συνταξιούχους

Το ελεγκτικό συνέδριο αναγνωρίζει αναδρομικά για 500.000 συνταξιούχους

Απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου αναγνωρίζει αναδρομικά τριετίας σε 500.000 συνταξιούχους του Δημοσίου από την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων, που έπρεπε να είχε καταργηθεί το 2017, επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική, αλλά ίσχυε παρανόμως από τον ΕΦΚΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Τα ποσά των αναδρομικών για τους συνταξιούχους φτάνουν τα 11.470 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ μαζί με τις άλλες παράνομες μειώσεις, το σύνολό τους φτάνει μέχρι και τα 16.210 ευρώ. Τα αναδρομικά θα πρέπει να δοθούν σε βάθος τριετίας σύμφωνα με την απόφαση, που αναμένεται να μεταβιβαστεί στην ολομέλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια απόφαση τίθεται για πρώτη φορά και θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου Κατρούγκαλου για την ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017 αλλά και για τα ποσοστά αναπλήρωσης στον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης των ασφαλισμένων Δημοσίου, τα οποία χαρακτηρίζονται «πολύ χαμηλά» σε σχέση με τα χρόνια υπηρεσίας και τις αποδοχές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.