Οι Ρώσοι σώζουν τον τουρισμό – Πάνω από 1 εκατομμύριο θα έρθουν φέτος

Οι Ρώσοι σώζουν τον τουρισμό – Πάνω από 1 εκατομμύριο θα έρθουν φέτος

Κατά τουλάχιστον 200.000 αναμένεται να αυξηθούν οι Ρώσοι τουρίστες φέτος σε σχέση με το 2012 όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια του ελληνορωσικού φόρουμ για τον τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή 48 εκ των κορυφαίων tour operators της Ρωσίας.Μέσα στο 2012 τη χώρα μας επισκέφθηκαν συνολικά 875.000 Ρώσοι τουρίστες, πραγματοποιώντας 9,6 εκατ. Διανυκτερεύσεις, δηαλδή 11 νύχτες ανά άτομο.

Η δαπάνη ανά Ρώσο επισκέπτη ήταν 1.085 ευρώ, ενώ η ημερήσια δαπάνη ανήλθε, κατά μέσο όρο, στα 98 ευρώ.

Οι Ρώσοι ζητούν αύξηση στις βίζες πολλαπλών εισόδων στη χώρα, ώστε οι Ρώσοι να επισκέπτονται την Ελλάδα και το χειμώνα, αλλά και να ενισχυθεί με προσωπικό η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα για να μπορέσει να διεκπεραιώσει το αυξημένο ενδιαφέρον.

Το σύνολο σχεδόν άλλωστε των Ρώσων tour operators ζήτησε να έχει άμεση και απευθείας πρόσβαση στην ελληνική πρεσβεία της Μόσχας και στα προξενεία και όχι μέσω των 16 ιδιωτικών visa centers, γεγονός που επιβαρύνει την κάθε θεώρηση με το ποσό των 15-20 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.