Δόθηκε το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για τα «κόκκινα δάνεια» και το σχέδιο «Ηρακλής»

Δόθηκε το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για τα «κόκκινα δάνεια» και το σχέδιο «Ηρακλής»

Εγκρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο «Ηρακλής» του υπουργείου Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Μέσω του σχεδίου «Ηρακλής» οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να τιτλοποιήσουν κόκκινα δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ με χρήση κρατικών εγγυήσεων ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ, με στόχο να εξυγιάνουν ταχύτερα τους ισολογισμούς τους.

Οι προμήθειες που θα δώσουν οι τράπεζες στο κράτος για τις εγγυήσεις θα διαμορφώνονται σε 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πλέον, απομένει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, η οποία αναμένεται έως και το τέλος του μήνα, καθώς η προετοιμασία έχει ήδη γίνει από τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα Γιώργο Ζαββό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σχέδιο «Ηρακλής» αναμένεται να αναφερθεί και η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.