Δίνεται δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα πάρουν

Δίνεται δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα πάρουν

Τελικά το Χριστουγεννιάτικο δώρο θα παραμείνει και δίδεται σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη και υπό προϋποθέσεις.

Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες στην περίοδο των Χριστουγέννων έχουν έγνοια για ψώνια, δώρα και πως να περάσουν καλύτερα μια μεγάλη εορταστική περίοδο τα παιδιά τους, οπότε ένα έξτρα βοήθημα έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτούς και από την στιγμή που το καθιέρωσε η κυβέρνηση Τσίπρα εάν δεν το συνέχιζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό θα καταμετρούνταν ως πολύ αρνητικό στην συνείδησή τους.

«Εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανοίγοντας παράθυρο για πρόσθετα θετικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά.

Μετά τη μείωση του φετινού ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, το λίφτινγκ που έγινε για τις 120 δόσεις και την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο μάλιστα θα χορηγηθεί στους δικαιούχους μέχρι το Νοέμβριο εάν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για κάποια ακόμη θετική έκπληξη.

Μία ακόμη παροχή που θα έχει θετικό αντίκτυπο στα νοικοκυριά.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και κυρίως στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων από το οποία τα μηνύματα που φθάνουν στην οδό Νίκης είναι θετικά.

Το Νοέμβριο, όταν θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κλείσιμο του φετινού προϋπολογισμού και διαπιστωθεί ότι υπερκαλύπτεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος τότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει πού θα διαθέσει το έξτρα πλεόνασμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου έχει αποκλειστεί η χορήγηση μερίσματος σε συνταξιούχους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τακτική που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη λεγόμενη 13η σύνταξη λέγοντας ότι «επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να διανείμει νωρίτερα το πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, αυτό που δινόταν το Δεκέμβριο δόθηκε τον Μάιο» για να προσθέσει ότι το επίδομα στους συνταξιούχους θα δίνεται σταθερά από το 2020 το Δεκέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και η κυβέρνηση, όπως υπογραμμίζει ανώτερο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, θα επιθυμούσε να διαθέσει το έξτρα πλεόνασμα στη μείωση κάποιου φόρου, αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς θα έχει έκτακτο (One off) χαρακτήρα με τον ίδιο να αναφέρει ότι θα μπορούσε ένα ποσό να διατεθεί για παράδειγμα στα νοσοκομεία ως οικονομική ενίσχυση ή για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.