ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μειώνεται η προκαταβολή φόρου από το 100% στο… 90-95%!

Μειώνεται η προκαταβολή φόρου από το 100% στο… 90-95%!

Η σταδιακή μείωση της προκαταβολής φόρου, αυτό το πρωτοφανές μέτρο που ισχύει μόνο στην Ελλάδα, θα μειωθεί από το 100% (μιλάμε για προκαταβολή επί των… μελλοντικών κερδών της επόμενης χρονιάς) στο 90-95% και η, έστω αυτή η μικρή μείωση θα ισχύσει από το 2020.

Εχει ήδη προβλεφθεί στο φετινό προϋπολογισμό μείωση του εισπρακτέου ποσού ύψους 138 εκ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που ωφελούνται από την ρύθμιση είναι οι:

  • Ανώνυμες εταιρίες
  • ΕΠΕ Ομόρυθμες
  • Ετερόρρυθμες
  • ΙΚΕ
  • Συνεταιρισμοί
  • Σωματεία

Ενδεικτικό των βαρών που επωμίζονται οι επιχειρήσεις λόγω του φόρου προκαταβολής είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών, στην αρχή της χρονιάς, είχε υπολογίσει έσοδα 2,4 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταρχάς, αναμένεται να γίνει επανακκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων με μειωμένο το ποσό της προκαταβολής και εν συνεχεία θα υπολογιστεί είτε η έκπτωση του φόρου είτε η επιστροφή (εφόσον η επιχείρηση έχει εξοφλήσει), είτε ο συμψηφισμός σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.