ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεγάλη μείωση των τιμών στα ακίνητα

Μεγάλη μείωση των τιμών στα ακίνητα

  Επιταχύνθηκε, εντός του 2012, η πτώση των τιμών των ακινήτων, στο σύνολο της χώρας, ενώ η μέση σωρευτική μείωση από το 2007, έχει φτάσει στο 26,3%.

  Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθετη πτώση καταγράφουν και οι πωλήσεις ακινήτων, αφού το ενδιαφέρον για επενδύσεις στο real estate έχει συρρικνωθεί λόγω της ύφεσης και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην οικονομία.

  Η πτώση των εμπορικών τιμών των ακινήτων θα επηρεάσει αντίστοιχα και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, εν όψει της αναπροσαρμογής τους εντός του Μαρτίου. Η αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών θα παραδώσει το πόρισμά της στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, στο οποίο θα καταγράφονται οι μεταβολές και το τρέχον ύψος των εμπορικών αξιών των ακινήτων, σε ολόκληρη τη χώρα. Με βάση το πόρισμα, το ΥΠΟΙΚ θα προσδιορίσει το ύψος των αντικειμενικών αξιών, και όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στις περιοχές που οι εμπορικές τιμές είναι χαμηλότερες από τις αντικειμενικές αξίες, οι «τιμές εφορίας» θα μειωθούν. Σύμφωνα με το μνημόνιο, οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις τιμές αγοράς.

  Σημειώνεται ότι η τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έγινε το Μάρτιο του 2007 και συμπληρώνεται εξαετία, στη διάρκεια της οποίας όμως οι εμπορικές τιμές υποχώρησαν σε αντίθεση με άλλες περιόδου, που οι τιμές των ακινήτων, κινούνταν μόνιμα ανοδικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.