ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίτροπος της ΕΕ για Ελλάδα: «Αναγκαίο το νέο «κούρεμα» το 2014»

Επίτροπος της ΕΕ για Ελλάδα: «Αναγκαίο το νέο «κούρεμα» το 2014»

«Πιστεύω ότι μια χώρα με μια οικονομία σαν αυτή της Ελλάδας δεν μπορεί να δεχτεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερο από το 100% του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ και θα πρέπει να υπάρξουν κουρέματα το 2014», ανέφερε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ενέργεια, Γκίντερ Έττινγκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη ΝΕΤ και στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα». Σύμφωνα με τον κ. Έτινγκερ θα πρέπει μόλις υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία να τεθεί άμεσα θέμα νέου “κουρέματος”.

Κατά τον Επίτροπο Ενέργειας, το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά στην οποία θα υπάρξουν βήματα ανάπτυξης και ο ίδιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ενεργειακός κόμβος, ενώ εκφράζει την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες της χώρας να εξάγει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αιολική ενέργεια στην αγορά της ΕΕ.

«Πιστεύω ότι οι ελληνικές φυσικές πηγές ενέργειας όπως η αιολική, η υδροηλεκτρική, το αέριο και το πετρέλαιο κυρίως οι υπεράκτιες έχουν δυνατότητες και είναι μια καλή επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες αναλύσεις και σχέδια απεικόνισης για τις ενεργειακές πηγές ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, από το Ισραήλ, μέχρι την Κύπρο και την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.