«Ακολουθήστε με και θα γίνουμε σαν την Ελλάδα»

«Ακολουθήστε με και θα γίνουμε σαν την Ελλάδα»

Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα γίνεται αρνητικό πρωτοσέλιδο στον αμερικανικό Τύπο. Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Barrons και αναφερόμενο στην οικονομική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Barack Obama όπως την εξήγγειλε και στην πρόσφατη ομιλία του στο κογκρέσο για την κατάσταση του έθνους τιτλοφορεί το κύριο άρθρο του  και ειρωνευόμενο την ομιλία του: «Ακολουθείσθε με, και θα γίνουμε σαν την Ελλάδα».

Στο άρθρο του ο οικον9ομικός αρχισυντάκτης του περιοδικού Gene Epstein αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας είναι χειρότερη από ποτέ και ότι αν δεν μειωθούν άμεσα τα κρατικές δαπάνες σε 25 χρόνια οι ΗΠΑ θα γίνουν σαν την Ελλάδα και ίσως ακόμη χειρότερα.

Ο  Epstein επιτίθεται στην πολιτική φορολόγησης των πλουσίων και της μεσαίας τάξης λέγοντας ότι με ένα ομοσπονδιακό χρέος της τάξης των 12μ2 τρισ. $ ή το 76% του ΑΕΠ η κατάσταση κινδυνεύει να τεθεί εκτός ελέγχου. Αν και αναφέρει ότι αυτό το 76% είναι πολύ πιο κάτω από το 153% που αντιστοιχεί το χρέος της Ελλάδας στο ΑΕΠ της εντούτοις με τη συγκεκριμένη πολιτική του Obama οι ΗΠΑ κατευθύνονται προς τα εκεί εννοώντας την Ελλάδα με γρήγορα βήματα. Ως κύριο μέτρο που προτείνει ο Epstein είναι ο δραστικός περιορισμός των κρατικών εξόδων  έστω και αν αυτά αφορούν κοινωνικές παροχές όπως το νέο πρόγραμμα υγείας και ασφάλισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.