Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015

Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015

Σύμφωνα με το Έθνος, εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.

Και παράλληλα καλούν την ΟΤΟΕ να κινηθεί με γνώμονα τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφού, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες, μέχρι το 2015 θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση στο προσωπικό των τραπεζών, που μπορεί να φτάσει τις 25.000 αποχωρήσεις, ενώ οι συνενώσεις στον κλάδο θα βάλουν «λουκέτο» σε 1.000 με 1.400 καταστήματα.

Σε ό,τι αφορά την κλαδική σύμβαση εργασίας, η πρόταση των τραπεζών -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει την κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% του βασικού μισθού, και το επίδομα ισολογισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών στη διαπραγμάτευση με την ΟΤΟΕ, θα επιδιώξουν να πιάσουν τον στόχο της μείωσης του 18% μέσα από καταργήσεις ή περικοπές επιδομάτων, ώστε να μη χρειαστεί να μπει μαχαίρι στις βασικές αποδοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.