ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διευκρινίσεις Γ. Μαυραγάνη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Διευκρινίσεις Γ. Μαυραγάνη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

  Ανακοίνωση με διευκρινίσεις επί εγγράφου του Γ. Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αφορά την πολιτική για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ανέφερε πως «το υπουργείο Οικονομικών δεν συμμερίζεται την ανάγκη καθιέρωσης μεγαλύτερου αριθμού δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στο δημόσιο, διότι μια τέτοια πρακτική δε θα συμβάλει στην καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων – διευκολύνσεων για την αποπληρωμή οφειλών και την εδραίωση μια σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμπεριφοράς».

  Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως ετοιμάζεται νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση για τα χρέη στο δημόσιο.

  Μάλιστα, όπως είχε δημοσιεύσει η «Ν» στις 14 Φεβρουαρίου, ο γενικός γραμμεατέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης είχε δώσει εντολή στους προϊσταμένους των μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής να δίνουν στους οφειλέτες τη μέγιστη διευκόλυνση όσον αφορά τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών, έως ότου η ρύθμιση λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα. 

  Μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου του κ. Μαυραγάνη υπήρξε σύγχυση στους φορολογούμενους ως προς τις τελικές προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών και για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε η ανακοίνωση στην οποία ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι το πλαίσιο της απάντησης στην ερώτηση της κ. Κόλλια Τσαρουχά «αφορούσε το υφιστάμενο καθεστώς».

  «Η κυβέρνηση εξετάζει τεχνικές βελτιώσεις, ώστε το υφιστάμενο καθεστώς να γίνει πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ανταποκρίνεται αφενός στις πράγματι μεγάλες ανάγκες των φορολογουμένων και αφετέρου στην επίτευξη εύρυθμης εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων χρεών από πλευράς Δημοσίου», συμπληρώνεται στη ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.