ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώς θα ρυθμίσετε οφειλές μέχρι και σε 48 δόσεις

Πώς θα ρυθμίσετε οφειλές μέχρι και σε 48 δόσεις

Το μεγάλο πρόβλημα του κράτους αυτή τη στιγμή είναι τα έσοδα αλλά και το γεγονός ότι ενόψει ρύθμισης πολλοί πολίτες δεν πάνε να πληρώσουν στην εφορία.

Κάπως έτσι ο κ. Μαυραγάνης άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχουν να περιμένουν κάτι οι πολίτες, ωστόσο ήδη οι εφορίες έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές. Επί της ουσίας έχει έστω και σιωπηρά καταργηθεί το πλαφόν των 300 ευρώ ανά δόση. Οι εφορίες δέχονται πλέον και ποσά των 100 ευρώ. Με το υπάρχον καθεστώς οι πολίτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 26 ή κατά περίπτωση σε 48 δόσεις.

Παρά το “πάγωμα” που επιχείρησε να κάνει το υπουργείο σε μια νέα ρύθμιση θα γίνουν (τουλάχιστον) βελτιώσεις στο υπάρχον καθεστώς έτσι ώστε χιλιάδες ακόμη πολίτες να μπορούν να πετύχουν πολλές δόσεις.

Πώς; Στην εφορία και σε ένα τετ α τετ με τον έφορο. Οι βελτιώσεις θα αφορούν στην ελαχιστοποίηση των αντικειμενικών κριτηρίων βάσει των οποίων ο έφορος είναι υποχρεωμένος να κρίνει και να καθορίσει τις μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα θα εξετάζεται το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη. Εάν δηλαδή είναι συνεπείς, αλλά και εάν υπάρχει αλλαγή στα έσοδά του προς το χειρότερο. Οι πολίτες θα μπορούν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τη μείωση των εσόδων τους και να πετυχαίνουν περισσότερες δόσεις. Τέλος θα μπει και αντικίνητρο, καθώς όσο περισσότερες είναι οι δόσεις τόσο θα αυξάνεται και το επιτόκιο ώστε να μην υπάρξει … τσουνάμι αιτήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.