ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δεν βλέπει αλλαγή του ελληνικού προγράμματος ο Ντράγκι

Δεν βλέπει αλλαγή του ελληνικού προγράμματος ο Ντράγκι

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η αξιολόγηση των πραγμάτων την οποία κάναμε για την κατάσταση της Ελλάδας, τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραδοχή του ΔΝΤ για λανθασμένες προβλέψεις, που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει πλήρως να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο Ντράγκι, προσθέτοντας -στην γραμμή Ρεν- ότι για τη βαθιά ύφεση ευθύνεται το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος, αλλά και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος. Άλλωστε, τονίζει, με την επικαιροποίηση του προγράμματος τον Ιανουάριο, αυτό ανταποκρίνεται.

Ειδικότερα, ο κ. Χουντής ζήτησε την τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μ.Ντράγκι για το θέμα των πολλαπλασιαστών, σε συζήτηση που έγινε την Δευτέρα στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην παρέμβασή του απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΚΤ, αφού τόνισε ότι «ασφαλώς παρακολουθείτε κ. Πρόεδρε την συζήτηση που άνοιξε μετά από δηλώσεις κορυφαίων οικονομολόγων του ΔΝΤ, ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, ήταν λάθος, γιατί βασίστηκε σε λανθασμένους υπολογισμούς, στον λεγόμενο πολλαπλασιαστή» και ότι «προχθές ο κ. Ρεν κοινοποίησε στους Υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης, και σε σας, επιστολή όπου λέει ότι αυτή η υπόθεση με τους πολλαπλασιαστές έχει περιορισμένη επίπτωση και συνεπώς η συζήτηση πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε ότι «φυσικά τα αποτελέσματα μιας τέτοιας «λάθος» επιλογής πολλαπλασιαστών δεν θα τα απαριθμήσω τα γνωρίζετε».

«Με δεδομένο ότι η ΕΚΤ είναι το μοναδικό μέλος της Τρόικα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί στη συζήτηση για τους πολλαπλασιαστές, διαθέτει η ΕΚΤ, την τεχνογνωσία, ή την έχετε εκχωρήσει στο ΔΝΤ, να απαντήσετε αν αυτές οι μελέτες για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές είναι σωστές ή λάθος;» ρώτησε ο κ. Χουντής τον Μ.Ντράγκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.