ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χάνουμε σχεδόν 10% του ΑΕΠ από τη διαφθορά

Χάνουμε σχεδόν 10% του ΑΕΠ από τη διαφθορά

«Τρύπα» 20 δισ. ευρώ υπάρχει στο ελληνικό Δημόσιο από τη διαφθορά σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Brookings, η οποία σε συνδυασμό με τα έσοδα που χάνονται εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικό.

Όπως δηλώνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής “και τα δύο μαζί χονδρικά κάνουν γύρω στα 30-32 δισ. άρα εάν 10 ολόκληρα χρόνια είχαμε μπορέσει να τα αποφύγουμε αυτά ή μέρος αυτών ενδεχομένως να μην είχαμε όλο αυτό το δημόσιο χρέος ή όλη αυτή την κρίση”.

Στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, χάνονται ετησίως από την κρατική διαφθορά συνολικά 120 δισ. ευρώ. “Πρωταθλητής” είναι ο κλάδος της υγείας, όπου γίνεται και το μεγάλο φαγοπότι, και ακολουθούν οι εφορίες, η αστυνομία, οι πολεοδομίες, τα τελωνεία και η δικαιοσύνη.

“Υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά που μένει ατιμώρητη ακόμα και σε χώρες όπως η Γερμανία. Η Ελλάδα δεν είναι η χειρότερη χώρα. Στην Ευρώπη είμαστε κάτω από τη μέση αλλά όχι η χειρότερη” δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων για την Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.