Ο Ολάντ επηρέασε θετικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Ολάντ επηρέασε θετικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά αποτύπωσε θετικά τις δηλώσεις του γάλλου προέδρου Φ. Ολάντ όσον αφορά τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις , οι οποίες έδωσαν ώθηση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Αποτέλεσμα να αναθερμανθούν οι προσδοκίες για έναν νέο ανοδικό κύκλο στο ΧΑ, με κινητήρια δύναμη τα βιομηχανικά blue chips, τις μετοχές των αποκρατικοποιήσεων και τα mid caps. Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των τραπεζικών μετοχών, οι οποίες έχουν αποδειχθεί μέχρι παράγων αστάθειας και έντονης μεταβλητότητας.

Ομως το κλίμα παραμένει ευμετάβλητο, σαφής βραχυχρόνια τάση δεν έχει διαμορφωθεί και οι αναλυτές βλέπουν ως επικρατέστερο σενάριο τη συνέχιση των διακυμάνσεων στην περιοχή των 1.010-1.050 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.038,26 μονάδες καταγράφοντας άνοδο +1,12%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 50,43 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.