ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΣΕΒ: «Η μονομερής λιτότητα διαλύει τον κοινωνικό ιστό»

ΣΕΒ: «Η μονομερής λιτότητα διαλύει τον κοινωνικό ιστό»

  “Η μονομερής λιτότητα διαλύει τον κοινωνικό ιστό. Οι λαοί μας προσδοκούν την αναβίωση ενός ευρωπαϊκού οράματος που βασίστηκε στην ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, τον εθνικό πλουραλισμό”, επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος παρουσία του Γάλλου προέδρου François Hollande και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

  Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΒ:

  Ως επίσημοι προσκεκλημένοι του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων στην Ελληνο-Γαλλική Επιχειρηματική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έθεσαν υπό την αιγίδα τους τo Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Γαλλίας.

  Η ίδρυση του νέου διμερούς Συμβουλίου επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάση Λαβίδα και τον αντιπρόεδρο MEDEF International κ. Yves-Thibault de Silguy.

  Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η συγκυρία είναι ευνοϊκή. Η Ελλάδα πλήρωσε -κι όχι πάντα με δική της ευθύνη- ένα δυσβάστακτο οικονομικό και κοινωνικό κόστος τα τελευταία αυτά χρόνια της κρίσης. Για πρώτη φορά ωστόσο, χάρη στις δικές της προσπάθειες και τη βοήθεια των εταίρων της, υπάρχει η προοπτική εξόδου από την κρίση.

  Οι επιχειρήσεις του ΣΕΒ αποτελούν, τολμώ να πω, τον ανθεκτικό πυρήνα της οικονομίας μας και την υπαρκτή ελπίδα για ανάκαμψη».

  Από την πλευρά του ο κ. Λαβίδας υπογράμμισε ότι «το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Γαλλίας θα αποτελείται από κορυφαίους επιχειρηματίες των δύο πλευρών με στόχο να προωθήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια και έργα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, στη Ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου, αλλά κι σε όποια άλλη γεωγραφική περιοχή ελληνο-γαλλικές συμμαχίες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και να αποδώσουν πολλαπλά οφέλη».

  Και συνέχισε λέγοντας ότι «οι πολιτικοί ηγέτες καλούνται να διαχειριστούν μία πρωτόγνωρη κρίση, οικονομική, κοινωνική, αξιακή. Οι επιχειρήσεις επωμίζονται το ακόμη βαρύτερο φορτίο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, ώστε να ανταπεξέλθουν στην κρίση, να ανταγωνισθούν σε δυσμενές περιβάλλον, να δημιουργήσουν δουλειές για όλους, να προσφέρουν νέα ελπίδα στην κοινωνία».

  Στην εκδήλωση παρέστη όλη η επίσημη Γαλλική αντιπροσωπεία στην οποία μετείχε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Pierre Moscovici, η Υπουργός Τουρισμού, Εμπορίου και Χειροτεχνίας κα Sylvia Pinel και ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Bernard Cazeneuve, ενώ από την Ελληνική Κυβέρνηση ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

  Παρευρέθησαν 200 περίπου από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής Γαλλικών επιχειρήσεων που έχουν σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, αλλά και ελληνικών που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία.

  Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των διοικήσεων γαλλικών και ελληνικών εταιριών είχαν την ευκαιρία να διεξάγουν έναν γόνιμο διάλογο με τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, οι οποίοι και απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν με αναφορά κυρίως στο επενδυτικό περιβάλλον συνολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.