ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Έρχεται» μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων

«Έρχεται» μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων

Η κυβέρνηση, προωθεί την αντικατάσταση της πλέον καταργηθείσας «13ης σύνταξης» που είχε δοθεί πριν από τις εκλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση με έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ωστόσο, τα 971 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί και στον προϋπολογισμό γι’ αυτόν τον σκοπό θα διατεθούν ξανά σε συνταξιούχους. Ένα μέρος τους θα δοθεί για να αυξηθούν οι συντάξεις, με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Με το υπόλοιπο ποσό θα χρηματοδοτηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ωστόσο η ενίσχυση θα χορηγείται με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προκειμένου το ποσό που θα διατεθεί για τον μόνιμο μηχανισμό να καταλήγει σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της στήριξης και το εύρος των δικαιούχων θα καθοριστούν από τις αναλογιστικές μελέτες και τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θεσμοθέτηση του μηχανισμού θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο με τις υπόλοιπες αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα κατατεθεί στη Βουλή τον προσεχή Ιανουάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.