Fitch: «Τα πιστωτικά προφίλ των Ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθούν το 2020»

Fitch: «Τα πιστωτικά προφίλ των Ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθούν το 2020»

Σε επίσημη ανάλυσή για τις τράπεζες της δυτικής Ευρώπης (Fitch Ratings 2020 Outlook Western European Banks), προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.
Για το τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι θετικές προοπτικές για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα αντανακλούν τις προσδοκίες μας ότι τα πιστωτικά προφίλ των τραπεζών, αν και πολύ αδύναμα ακόμη, θα βελτιωθούν περαιτέρω το 2020, καθώς συνεχίζεται η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων»

Οι προοπτικές όσον αφορά στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου της δυτικής Ευρώπης για το 2020 είναι αρνητικές, σύμφωνα με τον Fitch, καθώς, όπως αναφέρει, τα έσοδα των τραπεζών είναι πιθανόν να πιεσθούν από τις αδύναμες προοπτικές για την αύξηση του ΑΕΠ και από τα συνεχιζόμενα χαμηλά επιτόκια.

Ο οίκος αναμένει ότι οι τράπεζες της νότιας Ευρώπης θα συνεχίσουν να μειώνουν τα υψηλά επίπεδα των παλαιών μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω πωλήσεών τους, καθώς τα χαμηλά επιτόκια αναμένεται να βοηθήσουν τη ζήτηση από τους επενδυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Fitch μετέβαλε τις προοπτικές του γερμανικού τραπεζικού τομέα σε αρνητικές, καθώς δεν αναμένει σημαντική βελτίωση των σταθερά αδύναμων λειτουργικών κερδών των τραπεζών, κάτι που καθιστά τον κλάδο πιο ευάλωτο στην επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος σε σχέση με τους περισσότερους τραπεζικούς κλάδους της βόρειας Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.