ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με ευνοϊκές ρυθμίσεις βγαίνουν στη σύνταξη 160.000 ασφαλισμένοι

Με ευνοϊκές ρυθμίσεις βγαίνουν στη σύνταξη 160.000 ασφαλισμένοι

Πάνω από 160.000 ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, αξιοποιώντας μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης κυμαίνονται ανάλογα με την περίπτωση από 20 έως 37, με μεγάλους κερδισμένους όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983.

Κλειδί για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη αποτελεί η θεμελίωση δικαιώματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε το επιθυμούν χωρίς να επηρεάζονται από τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Για παράδειγμα, στο Δημόσιο και στα λεγόμενα ειδικά Ταμεία (φορείς των ΔΕΚΟ και των τραπεζών) ισχύει για τους παλαιούς ασφαλισμένους η συνταξιοδότηση με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία αφορά σε όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από την 1η Ιανουαρίου 1983.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «’Εθνος», για να «κλειδώσει» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αρκεί να έχουν συμπληρωθεί 25 έτη ασφάλισης.Στη συνέχεια ο ασφαλισμένος μπορεί να παραμείνει στην εργασία του και να αποχωρήσει όταν πιάσει τα 35 έτη χωρίς να υπάρχει όριο ηλικίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.