Η ευρωζώνη σε ύφεση 0,3%. Η Ελλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη το 2014!

Η ευρωζώνη σε ύφεση 0,3%. Η Ελλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη το 2014!

  Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προβλέψεις της, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2013 δεν θα είναι τελικά έτος επιστροφής στην ανάπτυξη για την οικονομία της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του αρμοδίου Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, η οικονομία της ευρωζώνης θα “γυρίσει” σε υφεσιακούς ρυθμούς 0,3% κατά μέσο όρο το τρέχον έτος, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για “οριακή” επιστροφή στην ανάπτυξη.

  Για την Ελλάδα ωστόσο τα νέα είναι περισσότερο αισιόδοξα μιας και η Κομισιόν θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία έχει σοβαρές πιθανότητες να “γυρίσει” για πρώτη φορά από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση δανεισμού στα τέλη του 2009-αρχές 2010, σε ρυθμούς ανάπτυξης 0,6% το 2014. Και αυτό, ενώ για το 2013 προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει σε υφεσιακούς ρυθμούς, μόνο που από το 6,4% του 2012 θα μειωθεί σε 4,4%.

  Οι προβλέψεις της Κομισιόν συμβαδίζουν με το κλίμα που υπάρχει στις οικονομίες όλου του πλανήτη, λόγω της κρίσης που δεν υποχωρεί, αξίζει ωστόσο να θυμήσουμε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αρχίσει να ανακάμπει μετά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.