«Αναγκαία η μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων»

«Αναγκαία η μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων»

O πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες Διατάξεις», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Ο νέος αναπτυξιακός νόμος εμπεριέχει ρυθμίσεις που διευρύνουν το πεδίο ένταξης σε αυτόν επιχειρήσεων σημαντικών κλάδων, ενώ ταυτόχρονα καταργεί γραφειοκρατικές διαδικασίες, διευκολύνοντας έτσι την υλοποίηση επενδύσεων.

Απαιτείται, όμως, περαιτέρω εξειδίκευση και αποσαφήνιση της δυνατότητας από τις επιχειρήσεις να κάνουν χρήση του κινήτρου της φοροαπαλλαγής.

Η ΚΕΕΕ και το ΕΒΕΑ επικροτεί κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της υλοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση στη μεγάλη μάχη κατά της ανεργίας.

Ωστόσο, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, προκειμένου να καταστεί η χώρα τόπος προσέλκυσης επενδύσεων, απαιτείται η υλοποίηση μιας συνολικής πολιτικής, που θα προβλέπει τη μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων σε ανταγωνιστικά επίπεδα με αυτά των γειτονικών μας χωρών, σταθερό φορολογικό σύστημα, τουλάχιστον για μία δεκαετία, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και ενίσχυση μέσω του τραπεζικού συστήματος της ρευστότητας στην αγορά, που αυτήν τη στιγμή αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν ένα ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία επενδύσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.