ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

25.000 δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό

25.000 δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό

Παράταση μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους 54.000 της λίστα με τα ονόματα όσων έβγαλαν μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού. Αν και η προθεσμία έληξε στις 15 του μηνός, κρίθηκε απαραίτητη μια σιωπηρή παράταση, λόγω της δυσκολίας των ελεγχομένων να προσκομίσουν την πληθώρα των δικαιολογητικών που ζητούν οι εφορίες.

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι για να καλύψουν την προέλευση των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό οι ελεγχόμενοι μπορούν να επικαλεστούν ακόμα και γονικές παροχές, δωρεές και ή και ποσά από… λίστες γάμου.

Παρότι οι ως τώρα διασταυρώσεις δείχνουν ότι τουλάχιστον 20.000 εξ αυτών, με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τα εισοδήματα που δήλωναν στην εφορία, η ανταπόκριση στην πρόσκληση του υπουργείου παραμένει μικρή.

Θεωρητικά αν τα ποσά αυτά φορολογηθούν με 30% , όπως έχει προταθεί, και με μέσο ποσό κατάθεσης τα 150.000 ευρώ, το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει τουάχιστον 750 εκατ. – 1 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.