Το ΥΠΑΝ αντίθετο σε διαγραφή χρεών ιδιωτών!

Το ΥΠΑΝ αντίθετο σε διαγραφή χρεών ιδιωτών!

Δεν αλλάζει τίποτα σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης για κούρεμα των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών ξεκαθάρισε το υπουργείο Ανάπτυξης σχολιάζοντας μελέτη του ΔΝΤ για την ανάγκη ενός νέου «κουρέματος» των χρεών των ιδιωτών προς τις τράπεζες!

Λειτουργώντας περισσότερο ως υπάλληλοι των τραπεζών στο υπουργείο Ανάπτυξης αρνούνται την σεισάχθεια και επιμένουν οι εξαθλιωμένοι πολίτες να πληρώσουν από αυτά που δεν έχουν στις τράπεζες. Είμαστε βέβαιοι ότι αν το ΔΝΤ ζητούσε να επιβληθούν νέοι φόροι στην Ελλάδα, θα το δεχόντουσαν ευχαρίστως!

Ειδικότερα η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προτείνει το κούρεμα των δανείων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων σε σειρά χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), το οποίο απέκλεισε κατηγορηματικά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνεπώς αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας σε αυτό το ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες υπερχρεωμένους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σε συνδυασμό με την διευρυμένη φορολογία που καλούνται να πληρώσουν στο κράτος για ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε έγγραφο εργασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οικονομολόγους της έκθεσης τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης των χρεών του ιδιωτικού τομέα στις χώρες της Ευρωζώνης που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έγγραφο εργασίας, στο οποίο επισημαίνεται ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι εκφράζει τις απόψεις του ίδιου του ΔΝΤ, στη διάρκεια των ετών μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, τα επίπεδα ιδιωτικού χρέους ως προς το ΑΕΠ έχουν αυξηθεί σημαντικά στις χώρες της Ευρώπης και κυρίως σε Ελλάδα και Ιρλανδία. 

«Τα νοικοκυριά σε αυτές τις χώρες έχουν βιώσει παράλληλα και σημαντική μείωση της αξίας των ακινήτων», γεγονός το οποίο περιορίζει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης χρέους, επισημαίνεται στην έκθεση, με τίτλο «αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα του ιδιωτικού χρέους, στον απόηχο της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης». 

Εάν δεν υπάρξει λύση στα προβλήματα, τότε τα υψηλά επίπεδα χρέους που βαρύνουν τον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να αποτελέσουν εμπόδιο στην ανάκαμψη, τονίζεται στην έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.