Οι μισοί Έλληνες κατηγορούν τους άλλους μισούς πως φοροδιαφεύγουν

Οι μισοί Έλληνες κατηγορούν τους άλλους μισούς πως φοροδιαφεύγουν

Σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αναγάγουν τη φοροδιαφυγή οι Ελληνες, με την πλειοψηφία των πολιτών να θεωρεί πως πάνω από τους μισούς κρύβουν έσοδα από την εφορία.

Οπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επίκεντρο ο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τη φοροδιαφυγή και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, το 95,7% των πολιτών θεωρούν ως πολύ σοβαρό το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας. Παράλληλα, το 53%, πιστεύει ότι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν συστηματικά, ενώ το 75,5% πιστεύει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι αποτελεσματικό για τη φοροροδιαφυγή. Την ίδια στιγμή, το 80,9% έχει αρνητική γνώμη για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το 86,5% πιστεύει πως η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Ως σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα, οι πολίτες θεωρούν πως είναι το ασταθές φορολογικό σύστημα (σε ποσοστό 49,4%), η γραφειοκρατία (48,2%), η χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών (20,6%) και η φοροδιαφυγή (20,2%).

Εξάλλου, οι πολίτες θεωρούν ως μεγαλύτερους φοροφυγάδες τα ιατρεία (σε ποσοστό 88,6%), τους τεχνίτες (85,4%), τα δικηγορικά γραφεία και τα συμβολαιογραφεία (75,2%), τα εστιατόρια και τις ταβέρνες (57,9%) και τα βενζινάδικα (44,1%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.