ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πιέζει για απολύσεις η τρόικα

Πιέζει για απολύσεις η τρόικα

Με πλούσιο υλικό στις βαλίτσες τους έρχονται στις 3 Μαρτίου οι επικεφαλής της τρόικας στη χώρα μας. Το σχέδιο κινητικότητας και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο, η πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, η κωδικοποίηση της φορολογίας εισοδήματος και η σύνταξη του κώδικα φορολογικών διαδικασιών περνούν ήδη από «κόσκινο» από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα καθορίσουν την εκταμίευση ή μη της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ παρά την έγκριση του περασμένου EuroWorking Group. Στο μικροσκόπιο θα βρεθεί αναπόφευκτα το σχέδιο αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου είναι η κατάρτιση πλήρους σχεδίου για τον καθορισμό των θέσεων πλεονάζοντος προσωπικού στα υπουργεία και συγκεκριμένων τριμηνιαίων στόχων για τις υποχρεωτικές εξόδους έως το τέλος του 2014. Στόχος είναι να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 25.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους, εκ των οποίων οι μισοί στο πρώτο εξάμηνο.

Παράλληλα, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, λόγω της «τρύπας» που έχει ανοίξει στα φορολογικά έσοδα.

Στις συζητήσεις το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να θέσει το θέμα της δημοσιονομικής αναποτελεσματικότητας ορισμένων μέτρων του Μνημονίου, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων οι δανειστές αναμένεται να εστιάσουν ιδιαίτερα και στις κινήσεις που δρομολογούνται, με στόχο για έσοδα 2,5 δισ. ευρώ φέτος.

Οι απαιτήσεις των τροϊκανών δεν τελειώνουν όμως εδώ. Οι συγχωνεύσεις των εφοριών και η ενίσχυση των τμημάτων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να πέσουν στο τραπεζι με τους ευρωπαίους να ζητούν την ίδια ώρα άμεσα δράσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.