ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Βραχυκυκλώνουν» οι μεταβιβάσεις ακινήτων – Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

«Βραχυκυκλώνουν» οι μεταβιβάσεις ακινήτων – Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Η αποχή που έχουν κηρύξει οι συμβολαιογράφοι μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, έχει προκαλέσει «βραχυκύκλωμα» σε όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς εκατοντάδες συμβόλαια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα, αγοραπωλησίες έχουν παγώσει, προθεσμίες για αποδοχή κληρονομιών χάνονται, ενώ οι φορολογούμενοι βλέπουν να λήγουν τα αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας που έλαβαν για τις μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς να έχουν υπογράψει τα συμβόλαια.

Παράλληλα σταμάτησε να χτυπά και το ηλεκτρονικό σφυρί των πλειστηριασμών.

Η αποχή των συμβολαιογράφων, οι οποίοι αντιδρούν στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες καθίστανται αρμόδιοι για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων και βεβαίωσης του φόρου, έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά των ακινήτων.

Μάλιστα, οι μεταβιβάσεις βρίσκονται στα πάνω τους αντανακλώντας στην πορεία εσόδων του προϋπολογισμού, καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν να προλάβουν τη νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για να γλιτώσουν από την πληρωμή έξτρα φόρων και φουσκωμένων εξόδων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2019 οι μεταβιβάσεις ακινήτων χτύπησαν κόκκινο, με τους συμβολαιογράφους να αναφέρουν πως άγγιξαν τα επίπεδα του 2010, δηλαδή πριν ξεκινήσει η κατάρρευση της κτηματαγοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα από 28.000 ακίνητα άλλαξαν χέρια πέρυσι, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο επικρατούσε το αδιαχώρητο στα τμήματα Φορολογίας Κεφαλαίου των ΔΟΥ από τους φορολογουμένους που έτρεξαν να μεταβιβάσουν ακίνητα πριν από την Πρωτοχρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.