ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε πόσο θα μειωθούν οι εισφορές μισθωτών και επιχειρήσεων το 2021

Δείτε πόσο θα μειωθούν οι εισφορές μισθωτών και επιχειρήσεων το 2021

Η κυβέρνηση εξετάζει το 2021, να υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και επιχειρήσεων κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, μετά τη μείωσή τους κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες που έχει προαναγγελθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είχε υπολογίσει αρχικά μείωση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά πλέον εξετάζει να είναι μεγαλύτερη και ενδεχομένως να φθάσει τις 2 ποσοστιαίες μονάδες, κάτι που θα κοστίσει στον προϋπολογισμό περί τα 900 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2020 και συγκεκριμένα από το 24% στο 20%.

Δεν αποκλείεται, όμως, να αποφασισθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο μείωση του συντελεστή αυτού στο 23% από 24%. Ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός μείωσης εισφορών και φορολογικών συντελεστών, ώστε να κερδίσουν όλοι από τις αλλαγές που θα γίνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει συνολικά μία μείωση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων (πλήρους απασχόλησης) κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και συγκεκριμένα κατά 2,38 μονάδες για τις επιχειρήσεις και κατά 2,62 μονάδες για τους εργαζόμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.