Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν «μπόνους» στους μισθούς τους το 2020

Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν «μπόνους» στους μισθούς τους το 2020

Ένα έμμεσο «μπόνους» στους μισθούς 1,5 εκατ. εργαζομένων θα φέρει το νέο καθεστώς μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών

Οι αλλαγές στους μισθούς είχαν προαναγγελθεί από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο κ. Βρούτσης είχε αναφέρει, τότε, για τους μισθούς ότι θα προχωρήσει «σε μια σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών», η οποία θα αγγίξει το 5% μέχρι το 2024. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν την πρώτη «γεύση» από τους νέους μισθούς των προσεχή Ιούλιο, ενώ εκτιμάται ότι τα «μπόνους» θα είναι ακόμη πιο αισθητά στα προσεχή έτη.

Με το νέο πλαίσιο εισφορών, ωστόσο, θα ευνοηθούν οι μισθοί μόνο αυτών που εργάζονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το σύστημα Εργάνη, το 2019 από το σύνολο των νέων προσλήψεων το 45% αφορούσε πλήρη απασχόληση και το 55% τις ευέλικτες μορφές εργασίας, στο σύνολό τους. Δηλαδή την εκ περιτροπής εργασία και τη μερική απασχόληση» σημειώνει.

Οι ελαφρύνσεις αφορούν τις «συνεισπραττόμενες εισφορές. Δεν θα αγγίξουν το συνταξιοδοτικό σκέλος του μισθού (π.χ. ΕΦΚΑ). Σε εκείνη την περίπτωση θα κατέρρεε το ασφαλιστικό σύστημα. Γι’ αυτό και συνετά επέλεξαν να πάνε στα συνειπραττόμενα (σ.σ.ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ)»

Ο πίνακας με τους νέους μισθούς:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.