ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο οίκος «Fitch» αναμένεται να αυξήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Ο οίκος «Fitch» αναμένεται να αυξήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Όπως όλα δείχνουν σήμερα η Fitch θα βελτιώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές, διατηρώντας όμως την αξιολόγηση στο επίπεδο ΒΒ-.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναμένεται να αυξήσει σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο προφανώς ένα σημάδι εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση της χώρας και στις πολιτικές της. Η εξέλιξη αυτή, βέβαια, θα συνεχίσει να κρατά την ελληνική οικονομία σε απόσταση από την επενδυτική βαθμίδα, αφού η πρόβλεψη είναι ότι η Fitch αναμένεται να βελτιώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές, διατηρώντας όμως την αξιολόγηση στο επίπεδο ΒΒ-.

Με αυτό τον τρόπο ο οίκος αξιολόγησης θέλει να δείξει ότι η χώρα πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα, προκειμένου να ανακτήσει την πιστοληπτική της ικανότητα, ακόμη και από την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι το κύριο μέλημά του είναι η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέλαβε τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα στις αρχές Ιουλίου, προσπαθεί -σημείωνε εκείνη την περίοδο το Bloomberg- να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα για την ελληνική οικονομία και να πείσει τους πιστωτές ότι μπορεί να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις που η οικονομία έχει ανάγκη, ενώ παράλληλα επιδιώκει κάποιους ελιγμούς σε φορολογικούς στόχους που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η νέα κυβέρνηση κληρονομεί την πρόκληση της εξισορρόπησης του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής χωρίς να επηρεάσει αρνητικά τη δέσμευση για τήρηση των στόχων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές», σημείωνε ο οίκος αξιολόγησης στην πιο πρόσφατη έκθεσή του, τον Αύγουστο του 2019, όταν είχε διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πει ότι είναι σίγουρος πως η χώρα θα εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2020 και είχε ζητήσει τη χαλάρωση των «πολύ αυστηρών» δημοσιονομικών κανόνων της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι ένα λείψανο του παρελθόντος, δημιουργήθηκαν όταν δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», είχε πει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρέπει όλοι να ξανασκεφτούν, τι αυτά σημαίνουν για την Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.