ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στα 167,7 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Στα 167,7 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Σχεδόν αμετάβλητες στα 167,7 δισ. ευρώ παρέμειναν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας τη σταθεροποιητική πορεία που ακολουθούν μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως μεταδίδει το Reuters.

Επιπλέον, προκύπτει πως σχετικά σταθερές παρέμειναν οι τραπεζικές καταθέσεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στις περισσότερες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, στην Ιταλία και την Κύπρο μειώθηκαν περίπου 2%, εντείνοντας τις ανησυχίες για την κατάσταση των τραπεζικών συστημάτων στις δύο αυτές χώρες.

Συγκεκριμένα, στην Κύπρο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν λίγο περισσότερο από 2% και διαμορφώθηκαν στα 47,4 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου, τη στιγμή που η χώρα οδεύει προς μια συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάσωσή της.

Πτώση 2% εμφάνισαν και οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιταλία και διαμορφώθηκαν σε 1,466 τρισ. ευρώ, έπειτα από μια ισχυρή άνοδο που είχαν σημειώσει τον Δεκέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων Defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.