ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι Έλληνες δεν πληρώνουν πλέον τις δόσεις δανείων!

Οι Έλληνες δεν πληρώνουν πλέον τις δόσεις δανείων!

«Όμηροι» των τραπεζών εμφανίζονται σχεδόν τρία στα τέσσερα νοικοκυριά, καθώς σύμφωνα με έρευνα τις Public Issue το 84% των Ελλήνων πολιτών δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων με τα επαγγελματικά δάνεια να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά δυσκολίας αποπληρωμής.

Αισθητή αύξηση καταγράφεται στην δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων από τους Έλληνες πολίτες από την υπογραφή του Μνημονίου και μετά, καθώς έρευνα της Public Issue που δημοσιεύτηκε στην «Δημοκρατία», αναφέρει ότι περίπου 1.200.000 Έλληνες πληρώνουν με δυσκολία τις δόσεις των δανείων τους. Η έρευνα αναφέρει, ότι το 78% των νοικοκυριών τα «φέρνει βόλτα» με δυσκολία, ενώ ένα 6% εμφανίζει πλήρη αδυναμία αποπληρωμής, ενώ σε προηγούμενες έρευνες που έγιναν το 2008 και το 2009 το ποσοστό των «προβληματικών» νοικοκυριών ήταν αισθητά μειωμένο με ποσοστό 60% και 65% αντίστοιχα.

«Πρωταθλητές» στην δυσκολία εξυπηρέτησης τους, εμφανίζονται τα επαγγελματικά δάνεια με το 90% των ερωτηθέντων να δηλώνει αδυναμία να τα αποπληρώσει το 2012, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση από 67% του 2008 και το 61% του 2009.

Παράλληλα, την ίδια εκτόξευση παρουσιάζουν τα στεγαστικά δάνεια όπου το 86% των δανειοληπτών δυσκολεύονται να τα πληρώσουν, όταν το 2008 το ποσοστό ήταν στο 58%, στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα δάνεια αγοράς αυτοκινήτου, τα οποία καταγράφουν ποσοστά της τάξης του 79%, ενώ το 2009 τα ποσοστά που είχαν σημειωθεί ήταν 58%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.