ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τ.Αθανασόπουλος στην Zeit: «Η χώρα χρειάζεται τα λεφτά»

Τ.Αθανασόπουλος στην Zeit: «Η χώρα χρειάζεται τα λεφτά»

  Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τ.Αθανασόπουλος έδωσε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, αναφερόμενος κυρίως στο ερώτημα που βασανίζει πολλούς, δηλ. στο εάν οι ιδιωτικοποιήσεις συνιστούν ξεπούλημα της χώρας. Η απάντησή του εν ολίγοις ήταν ότι η χώρα χρειάζεται τα λεφτά.

  Ο κύριος Αθανασόπουλος επαναλαμβάνει ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ολοκληρώσει ως το Πάσχα την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ, έξι ακινήτων στο εξωτερικό και ενός στη Ρόδο. Έως το τέλος του χρόνου οι εισπράξεις – στόχος ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ.

  Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη χώρα, ο Τάκης Αθανασόπουλος παραδέχεται ότι πρόκειται για πωλήσεις ανάγκης, αλλά, παρά την δεδομένη πτώση της αξίας της πωλούμενης περιουσίας κατά τα τελευταία χρόνια, η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη γιατί η χώρα χρειάζεται τα χρήματα. Παράλληλα, επιδιώκεται δια των αποκρατικοποιήσεων η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η τόνωση της ανάπτυξης. Εμπόδιο στο έργο του λέει ότι είναι μεταξύ άλλων η έλλειψη Εθνικού Κτηματολογίου, η οποία πολλές φορές δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες στο κράτος.

  Κατά την εκτίμησή του οι Έλληνες δεν είναι ενάντιοι στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά δυσπιστούν απέναντι στο σύστημα το οποίο θέλει να τις πραγματοποιήσει.

  Στην ερώτηση γύρω από την αμφιλεγόμενη σκοπιμότητα της πώλησης δημόσιων επιχειρήσεων ύδρευσης, όπως αυτής της Θεσσαλονίκης αλλά και της επερχόμενης της ΕΥΔΑΠ, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ρίχνει το μπαλάκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο είναι και εκείνο που λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις. Ακόμα, υπερασπίζεται την επίσης αμφιλεγόμενη πώληση του ΟΠΑΠ.

  Ως προς την περίπτωση της ΔΕΠΑ και την φημολογούμενη εμπλοκή των ΗΠΑ ώστε να αποτρέψουν την πώλησή της σε Ρώσους επενδυτές, ο Τάκης Αθανασόπουλος απαντά: «Έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση. Θα κατοχυρωθεί σε όποιον προσφέρει τα περισσότερα».

  Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ καλεί τους Έλληνες να επικεντρωθούν στην κληρονομιά που θα  αφήσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους, κρίνοντας ότι αυτό είναι και το πιο σημαντικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.