Δημοσιογράφοι-“πλυντήρια” ή “φούσκα”;

Δημοσιογράφοι-“πλυντήρια” ή “φούσκα”;

Δημοσιογράφοι, εφοπλιστές εμπλεκόμενοι με τα εκδοτικά, δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλές θέσεις σε ΔΕΚΟ κλπ, βρίσκονται μεταξύ των 335 ονομάτων που ερευνώνται για το Πόθεν Εσχες τους και φορολογικές παραβάσεις από την αρχή καταπολέμησης του ξεπλύματος “μαύρου χρήματος” και βρίσκονται στην περίφημη “λίστα Νικολούδη”.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα των παραπάνω κατηγοριών, όπως:

-Δημοσιογράφος, συνεργάτης του πρακτορείου Reuters που εργαζόταν παλιά στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και συνυπογράφει συχνά άρθρα για τη διαφάνεια!

-Επικεφαλής ασφαλιστικού οργανισμού

-Δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με έντονα αριστερό προφίλ

-Διευθυντικό στέλεχος εφημερίδας ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας που σηκώνει σταθερά την αντιμνημονιακή σημαία

-Δύο αθλητικοί δημοσιογράφοι

-Δύο δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού

-Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας και ένας πρόεδρος σε ΠΑΕ της νότιας Ελλάδας

-Προβεβελημένος εφοπλιστής που έχει σχέση και με τον τραπεζικό τομέα

Για τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στην Εκθεση θα πρέπει τώρα να υπάρξει συνεργασία με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα Νικολούδη θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις σχετικά με την περιουσιακή τους κατάσταση, θα ελεγχθούν οι μισθολογικές τους καταστάσεις, οι καταθέσεις τους σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμβάσματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, μετοχές ή ομόλογα, καθώς και η οικονομική κατάσταση συγγενικών τους προσώπων.

Ένας από τους ελεγχόμενους είναι ο δημοσιογράφος της κρατικής ΕΡΤ Κώστας Αρβανίτης, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, όταν κόπηκε η εκπομπή του είχαν ξεσηκώσει επανάσταση!

Νέο μέτωπο έχει ανοίξει μεταξύ της εφημερίδας Το Εθνος και του δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης Κώστα Αρβανίτη με αφορμή δημοσίευμα ότι

Τη δική του άποψη  έδωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, μέσω του προσωπικού του blog.

Ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» σημειώνει πως «το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο ”Ονόματα που καίνε στη λίστα Νικολούδη” φωτογραφίζει δημοσιογράφο της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με αριστερό προφίλ ο οποίος σύμφωνα με το ανυπόγραφο κείμενο αφορά περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής», σημειώνοντας πως «αν αφορά στην εκπρόθεσμη κατάθεση του Πόθεν έσχες του δημοσιογράφου καλό θα είναι να αναφερθεί το ακριβές αδίκημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.