Σε οικονομικό αδιέξοδο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Σε οικονομικό αδιέξοδο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Η διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, έχει οδηγηθεί σε αδυναμία καταβολής των μισθών στους 1450 εργαζόμενους, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καταβάλουν εδώ και δύο χρόνια τα χρέη για τα νοσήλια ενώ η κρατική επιχορήγηση αρκεί μόνο για την κάλυψη του 60% της μισθοδοσίας.

Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το νοσοκομείο καθιστά προβληματική τη λειτουργία του, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Παπαγεωργίου, Γεώργιος Χριστόπουλος.

“Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου δεν επιχορηγείται ισότιμα με τα άλλα νοσοκομεία. Ενώ στα άλλα νοσοκομεία με την κρατική επιχορήγηση καλύπτεται το 100% της μισθοδοσίας στο Παπαγεωργίου αρκεί μόνο για το 60%. Μας λείπουν 1.700.000 Ευρώ για να καταβάλουμε τους μισθούς του Φεβρουαρίου ενώ τους προηγούμενους τέσσερις μήνες εξασφαλίζαμε στο παρά πέντε χρήματα για να πληρώσουμε τους μισθούς” ανέφερε ο κ Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ Χριστόπουλος, το 2012 το Παπαγεωργίου πήρε κρατική επιχορήγηση 26,8 εκατομμύρια ενώ το κόστος της μισθοδοσίας ήταν 41 εκατομμύρια Ευρώ. Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων στο νοσοκομείο ανέρχονται στα 187 εκατομμύρια ενώ το χρέος του Παπαγεωργίου προς τους προμηθευτές είναι 78 εκατομμύρια Ευρώ.

“Πέρσι δόθηκαν μία φορά 300 εκατομμύρια Ευρώ και άλλη μια φορά 110 εκατομμύρια για να πληρώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας τα χρέη στους προμηθευτές. Το Παπαγεωργίου δεν πήρε τίποτα από αυτά τα χρήματα . Τουλάχιστον αν παίρναμε αυτά που μας χρωστάνε τα ταμεία θα μπορούσαμε και τους προμηθευτές να πληρώσουμε και τους μισθούς των εργαζομένων ,οι αντοχές των οποίων έχουν εξαντληθεί.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν είναι υψηλόμισθοι και μετά τα μέσα του μήνα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ζητάμε ισότιμη μεταχείριση και ισότιμη επιχορήγηση γιατί το Παπαγεωργίου όχι μόνο δεν υστερεί από τα άλλα νοσοκομεία αλλά είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο και προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες” πρόσθεσε ο κ Χριστόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.