Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί στο Ιόνιο

Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί στο Ιόνιο

  Ολική επαναφορά για το Κατάρ που μετά την επαναδιεκδίκηση του Ελληνικού σειρά έχει η νησίδα Οξυά, η οποία πέρασε στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας.

  Η νησίδα της Οξιάς του συμπλέγματος Εχινάδων στο Ιόνιο, ανοικτά του Αστακού είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον Εμίρη του Κατάρ, αλλά τα σχέδια είχαν ναυαγήσει με καυστικές δηλώσεις από τον τελευταίο πως: ”Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές”.

  Μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην αραβική χώρα το κλίμα αναθερμάνθηκε και ο εμίρης αποφάσισε να επενδύσει στη χώρα, αγοράζοντας την Οξιά.

  Με την κίνηση αυτή ξεπεράστηκαν τόσο τα γραφειοκρατικά εμπόδια, όσο και η άσχημη εντύπωση που είχαν προκαλέσει τα σχόλιά του Αλ Θανί, μέσω του εκπροσώπου του.

  Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Ιθάκης, καθώς υπάγεται διοικητικά στον συγκεκριμένο δήμο, ενώ -όπως έγινε γνωστό- την επόμενη εβδομάδα θα μπουν και οι υπογραφές για να περάσει και επίσημα η νησίδα στην ιδιοκτησία του Κατάρ.

  Το τίμημα παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή άγνωστο.

  Η Οξιά η οποία είναι εκτάσεως 4,2 τ.χλμ. θα αξιοποιηθεί τουριστικά από το Κατάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.