Κατασχέσεις-εξπρές σε μισθούς μέσω email!

Κατασχέσεις-εξπρές σε μισθούς μέσω email!

Διαδικασίες-εξπρές για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου θα εφαρμόζουν πλέον οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θα μπορούν να αποστέλλουν τα κατασχετήρια μέσω e-mail σε λογιστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Επιπλέον αλλάζει ριζικά το νομοθετικό πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων και παρέχεται η δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας στους φορολογουμένους.

Συγκεκριμένα, για ελέγχους που διενεργούνται σε υποθέσεις παρελθόντων ετών μέχρι και το 2008, παρέχεται στους φορολογουμένους η δυνατότητα να υποβάλλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις πριν από την έκδοση των πράξεων επιβολής του φόρου με όφελος τη μείωση προσαυξήσεων και προστίμων κατά 80%.

Επίδομα 500 ευρώ για κάθε παιδί

Σε ό,τι αφορά τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, με νέα διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπεται ότι σε κάθε τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ χορηγείται από φέτος ειδικό επίδομα 500 ευρώ το χρόνο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο και όχι μόνο για το τρίτο.

Επιπλέον, σε κάθε τετράτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι 48.000 ευρώ καταβάλλεται από φέτος το επίδομα των 500 ευρώ το χρόνο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο και όχι μόνο για το τρίτο και το τέταρτο.

Επίδομα 500 ευρώ το χρόνο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο θα καταβάλλεται από φέτος και σε κάθε οικογένεια με 5 ή περισσότερα παιδιά.

Για τις οικογένειες αυτές προβλέπεται ότι το εισοδηματικό όριο των 48.000 ευρώ που ισχύει για τους τετράτεκνους, προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο από το πέμπτο και τα επόμενα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το ειδικό επίδομα θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που θα υποβληθεί μέσω της εφαρμογής TAXISnet. Ειδικά για το 2013, που είναι το έτος πρώτης εφαρμογής, δικαιούχοι είναι όλα τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν γεννηθεί μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Το δικαίωμα αναγνωρίζεται αναδρομικά από 1-1-2013 για τέκνα γεννημένα μέχρι 31-12-2012 και από την 1η του επόμενου μήνα της γέννησής τους για τέκνα γεννημένα εντός του 2013.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.