ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ποιες είναι οι τελικές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

Ποιες είναι οι τελικές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων που έχουν ανεγερθεί πριν από το τέλος Ιουλίου του 2011. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» στο υπουργείο Περιβάλλοντος διαμορφώνεται το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου προκειμένου στο αμέσως επόμενο διάστημα να είναι έτοιμο να δημοσιοποιηθεί και να τεθεί σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με τα όσα εξετάζονται στο ΥΠΕΚΑ στο τραπέζι των συζητήσεων είναι:

Η οριστική λύση για σειρά μικρών αυθαιρεσιών

  • Η νομιμοποίηση για κλεισμένους χώρους, πατάρια, αποθήκες, πιλοτές μέσα στο περίγραμμα νόμιμου κτιρίου ή μέσα στον επιτρεπόμενο όγκο
  • Κατηγοριοποίηση πολεοδομικών παραβάσεων με περιγραφή του ποσοστού υπέρβασης για κάθε κατηγορία
  • Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τα αυθαίρετα
  • Δεν νομιμοποιούνται αυθαίρετα σε παραλίες, δάση και αναδασωτέες εκτάσεις, μνημεία
  • Δεν νομιμοποιούνται αυθαιρεσίες μετά τον Ιούλιο του 2011

Η προθεσμία για την τακτοποίηση λήγει στις 31 Μαΐου 2013 και από το ΥΠΕΚΑ τονίζουν πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Μάλιστα μέχρι τότε παρατάθηκε η προθεσμία της καταβολής της πρώτης δόσης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων που έκλεισαν παράνομα.

Πάντως δύσκολα θα γλιτώσουν την μπουλντόζα όσοι έχουν κατασκευές σε αιγιαλό ή δασικές εκτάσεις, ενώ τα αυθαίρετα χωρίς οικοδομική άδεια ή όσα παρουσιάζουν μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσία, θα ισχύσει η περίοδος των 30 χρόνων για την τακτοποίησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.