Πίσω από κάθε μικρό ελληνικό νησί υπάρχει και ένας…

Πίσω από κάθε μικρό ελληνικό νησί υπάρχει και ένας…

Πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την αγορά μικρών νησιών στην Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη πολυτελών συγκροτημάτων. Και πίσω από κάθε φήμη υπάρχει ένας… Άραβας.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, εκτός από το νησί Οξυά στο Ιόνιο, που πέρασε στην κυριότητα του Εμίρη του Κατάρ Χαλίφα Αλ Θάνι, τουλάχιστον τρία ακόμη νησιά στην ευρύτερη περιοχή έχουν πουληθεί ή βρίσκονται στην τελεική ευθεία για να κλειστεί η συμφωνία, με τους αγοραστές να είναι κι αυτοί από το Κατάρ.

Οι Εχινάδες νήσοι, το σύμπλεγμα των μικρών νησιών που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Αστακό και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι, βρίσκεται στο μικροσκόπιο πλούσιων Αράβων, άγνωστο όμως για ποιο λόγο. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγορές νήσων στην περιοχή είναι μεμονωμένες κινήσεις μεγιστάνων που θέλουν έναν ιδιόκτητο παράδεισο.

Γνώστες ωστόσο της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι η αγορά 3-4 νησιών μαζί, στην ίδια περιοχή, ενδεχομένως να κρύβει ένα ευρύτερο σχέδιο μετατροπής της περιοχής σε τουριστικό προορισμό για υψηλά βαλάντια κυρίως για Άραβες που θα θελήσουν να κατασκευάσουν πολυτελείς κατοικίες και να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες εκατομμυρίων, ωστόσο, στο υποθηκοφυλακείο δεν έχουν γίνει ακόμη οι μετεγγραφές των τίτλων ιδιοκτησίας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια αγοραπωλησία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στις Εχινάδες νήσους, ενώ η νήσος Μάκρη διαπραγματεύεται να πουληθεί σε Άραβες με ένα ποσό της τάξης των 2-3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Εχινάδες έχουν την τιμητική τους στα διεθνή κτηματομεσιτικά sites αλλά και στα χαρτοφυλάκια δικηγορικών και μεσιτικών γραφείων.

Πριν από μερικές ημέρες το «Business Insider» σε άρθρο του με τίτλο «Μπορούν να γίνουν δικά σας με μερικά εκατομμύρια», παρουσίασε λίστα με 9 ελληνικά νησιά. Αυτά είναι:

O Άγιος Αθανάσιος στην Ιτέα, με τιμή πώλησης 1,9 εκατ. δολάρια.

-Το Μόδι στον Κορινθιακό που κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια.

-Τα Τοκμάκια της Λέσβου με 5 εκατ. δολάρια.

-Η Καρδιώτισσα Σικίνου, με τιμή πώλησης 8 εκατ. δολάρια.

-Τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό που πωλείται έναντι 15 εκατ. δολαρίων.

-Το Δουλίχιο, το μεγαλύτερο νησί προς πώληση στη λίστα με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο, που πωλείται έναντι 50 εκατ. δολαρίων.

-Το νησί Ομφορι, επίσης στο Ιόνιο, που πωλείται 62 εκατ. δολάρια.

-Η Γαία που συνοδεύεται με άδεια οικοδόμησης και πωλείται 5 εκατ. δολάρια.

-Η νησίδα Πάτροκλος, κοντά στην Αττική που χαρακτηρίζεται εξαιρετική αγορά λόγω της εγγύτητας της με αστικές υποδομές. Διαθέτει ελαιόδεντρα, πεύκα και χαμηλή βλάστηση και κοστίζει 186 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.