Βρυξέλλες: Eurogroup τη Δευτέρα χωρίς αποφάσεις για την Ελλάδα

Βρυξέλλες: Eurogroup τη Δευτέρα χωρίς αποφάσεις για την Ελλάδα

Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες θα μετέχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ενώ αύριο Τρίτη θα συμμετέχει στην συνεδρίαση του Ecofin.

Αν και το σημερινό Eurogroup αναμένεται να εστιάσει στις εξελίξεις στην Ιταλία και την Κύπρο, ωστόσο ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει συνοπτικά για την πορεία του προγράμματος, την εκτέλεση του Προϋπολογισμού και για θέματα που άπτονται των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και των μακροοικονομικών προβλέψεων.

Το Eurogroup δεν αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα αφού η τρόϊκα δεν έχει περατώσει την επίσκεψή της και δεν έχει συντάξει την σχετική έκθεση.

Όπως έχει διαφανεί από το προπαρασκευαστικό Eurogroup Working Group που προηγήθηκε του σημερινού Eurogroup οι ομόλογοι του κ. Στουρνάρα αναμένεται να εστιάσουν στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αρχής γενομένης από τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Το ενδιαφέρον δε των Βρυξελλών δεν θα είναι πλέον στραμμένο τόσο στα δημοσιονομικά ζητήματα, όσο στα ζητήματα που άπτονται των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα τοποθετηθεί και για το θέμα της Κύπρου και αναμένεται να συνταχθεί με τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης ζητώντας και αυτός να ξεκαθαριστεί με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων, είτε στην Κύπρο, είτε οπουδήποτε αλλού.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Μιχάλης Σαρρής θα ζητήσει σήμερα από το Eurogroup να διασαφηνίσει με κατηγορηματικό τρόπο στο ανακοινωθέν που εκδίδει ότι δεν εγείρεται ζήτημα κουρέματος καταθέσεων .

Σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση εάν συνεχιστεί η αβεβαιότητα και εάν εξακολουθεί να επικρέμεται η απειλή αυτή εναντίον και των ντόπιων και των ξένων καταθετών θα συνεχιστεί μια αιμορραγία, κατά την έκφρασή του, η οποία θα επιφέρει θανατηφόρο πλήγμα στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.