ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΔΕΗ: Αυτή είναι η νέα ρύθμιση οφειλών

ΔΕΗ: Αυτή είναι η νέα ρύθμιση οφειλών

Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες δίνει η νέα ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ, καθώς θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να υπολογίσουν την προκαταβολή και τη μηνιαία δόση τους, ανάλογα με το ύψος του ποσού που οφείλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 140.000 ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών έγιναν στη ΔΕΗ, ύψους 230 εκατ. ευρώ, αφότου τέθηκε σε ισχύ το καινούργιο σύστημα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το συνολικό ποσό των απλήρωτων λογαριασμών στη ΔΕΗ κυμαίνεται περί τα 2,7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σύστημα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

  • ΔΕΗ: Ο υπολογισμός του διακανονισμού

– Για οφειλές έως 500 ευρώ, ο οφειλέτης οφείλει να καταβάλει το 10% του ποσού και να ρυθμίσει το εναπομείναν χρέος του σε μηνιαίες δόσεις.

– Για οφειλές από 500 έως 1000 ευρώ, πρέπει να καταβληθεί το 10% του ποσού και το υπόλοιπο να καταβληθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις.

– Για οφειλές από 1000 έως 2000 ευρώ, πρέπει να καταβληθεί το 15% του χρέους και το υπόλοιπο ποσό να καταβληθεί σε 12 μηνιαίες δόσεις.

– Για οφειλές από 2000 έως 3000 ευρώ, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή της τάξης του 20% και το υπόλοιπο ποσό να διευθετηθεί σε 18 μηνιαίες δόσεις.

– Όσον αφορά χρέη άνω των 3.000 ευρώ, οι οφειλέτες έχουν δύο εναλλακτικές. Είτε να καταβάλουν το 20% του ποσού και να εξοφλήσουν το υπόλοιπο σε 18 δόσεις είτε να δώσουν το 30% της προκαταβολής και να διακανονίσουν το υπόλοιπο χρέος σε 24 μηνιαίες δόσεις.

  • Τα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης

– Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η ρύθμιση, είναι να εξοφλούνται εμπρόθεσμα οι δόσεις και οι τρέχοντες λογαριασμοί

– Όποιος χάσει τη ρύθμιση, για να ενεργοποιηθεί εκ νέου θα πρέπει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τους τρέχοντες λογαριασμούς

– Εφόσον ο πελάτης είναι συνεπής στην εξόφληση του διακανονισμού, δικαιούται και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασμούς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση έχουν και πελάτες, που σήμερα είναι ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση, ώστε να επωφεληθούν από μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.