ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στα 22,8 δισ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα στα τέλη του 2019

Στα 22,8 δισ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα στα τέλη του 2019

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου αυξήθηκαν από τα 20,23 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου, στα 22,818 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου σύμφωνα με το τριμηνιαιό Δελτίο Χρέους του ΥΠΟΙΚ που ανήρτησε ο ΟΔΔΗΧ.

Ωστόσο παρατηρήθηκε και άνοδος του Χρέους Κεντρικής Διοίκησης στα 356 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου από 353,8 δισ. ευρώ ένα τρίμηνο πιο πριν λόγω των πράξεων repos: από τα 21,072 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου οι πράξεις βαχυπρόθεσμου δανεισμού μέσω της χρήσης διαθεσίμων φορέων του δημοσίου έφτασαν στα 28,9 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μείωση παρατηρήθηκε στο υφιστάμενο ύψος εγγυημένων δανείων (από τα 10,42 δισ. ευρώ στα 9,97 δισ. ευρώ). Οι πληρωμές καταπτώσεων έφτασαν το 2019 στα 378 εκατ. ευρώ (κυρίως προς τον ΟΣΕ, αλλά και προς τα ΕΑΣ στην περίπτωση των ΔΕΚΟ). Μικρή μείωση καταγράφηκε στις εγγυήσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (από τα 87,44 εκατ. ευρώ στα 73,96 εκατ. ευρώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.