Φορολοταρία: Πώς θα κερδίσετε από 5.000 ευρώ μέχρι και… ΙΧ

Φορολοταρία: Πώς θα κερδίσετε από 5.000 ευρώ μέχρι και… ΙΧ

Τίτλους τέλους στη φορολοταρία των 1.000 ευρώ σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο μελετάει σενάρια για έξτρα bonus στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το στοίχημα της είσπραξης εσόδων ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί φέτος από το μέτρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι κρίσιμο.

Έτσι, υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επανεξετάσει το μέτρο και να δώσει περισσότερα κίνητρα στους φορολογούμενους προκειμένου να χρησιμοποιούν περισσότερο στις καθημερινές συναλλαγές του το πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.

Η φορολοταρία

Οι αλλαγές θα γίνουν με νομοθετικές διατάξεις που θα ενσωματωθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλάζουν πλήρως τα έπαθλα της φορολοταρίας.

Οι τυχεροί, θα κερδίζουν ακόμη και 5000 ευρώ σε μετρητά (- από 1.000 ευρώ που είναι σήμερα – ενώ εξετάζεται και η κλήρωση δώρων μεγαλύτερης αξίας όπως είναι αυτοκίνητα κλπ προκειμένου να τονωθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον.

Το σχέδιο

Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι περιλαμβάνει τα εξής:

– Μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα τα οποία όμως θα δίνονται σε λιγότερους τυχερούς.

– Οι κληρώσεις θα μπορούσαν να γίνονται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

– Μια φορά τον χρόνο να διενεργείται μια υπερ-κλήρωση όπου θα δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν υπερτυχερό.

– Να πραγματοποιείται επικοινωνιακή εκστρατεία διαφήμισης της φορολοταρίας που θα ξεδιπλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

– Να δίνονται και μη χρηματικά έπαθλα, όπως αυτοκίνητα.

Εξετάζονται επίσης να θεσπιστούν φορολογικές εκπτώσεις για όσους συλλέγουν ηλεκτρονικές αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

Οι εκπτώσεις θα κυμαίνονται από 1% έως και 10% ανάλογα με το είδος της συναλλαγής.

Επίσης, κάποιες συναλλαγές να μετράνε «διπλά» προκειμένου ο φορολογούμενος να πιάνει τον στόχο του 30% (σ. σ είναι η νέα υποχρέωση που αφορά σε όλους και προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος πρέπει να κάνει συναλλαγές με κάρτα που να αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός του).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή μια συναλλαγή 200 ευρώ με έναν γιατρό (για παράδειγμα) να έχει αξία 400 ευρώ όταν θα προστίθεται στο ποσό που θα λαμβάνεται υπόψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.