ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Ήταν που ήταν» ήρθε και ο κορωνοϊός: «Βουτιά» στο χρηματιστήριο Αθηνών μετά το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

«Ήταν που ήταν» ήρθε και ο κορωνοϊός: «Βουτιά» στο χρηματιστήριο Αθηνών μετά το πρώτο  κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή σημαντική ανάκαμψη. Η ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα «βύθισε» την αγορά για λίγο κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων. Η αγορά μάζεψε τις απώλειες προς το τέλος των συναλλαγών κλείνοντας πάνω από τις 810 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 811,34 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,69%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 798,28 μονάδες (-4,26%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 128,329 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 52.203.739 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,62%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της Σαράντης (+0,62%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Aegean Arlines (-6,16%), της Alpha Bank (-5,89%), της Jumbo (-5,06%) και της Πειραιώς (-5,02%).

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-4,21%) και των Τραπεζών (-4,19%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 14.791.267 και 6.956.281 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 22,030 εκατ. και του ΟΠΑΠ με 15,501 εκατ. Ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 25 μετοχές, 96 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ +19,33% και Μπήτρος +17,12%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ευρωσύμβουλοι -18,71% και ΑΕΓΕΚ-11,11%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.