ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκτός ελέγχου η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα

Εκτός ελέγχου η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα

  Το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις, καθώς μετά τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε επιχειρήσεις που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

  Σύμφωνα με ελέγχους σε 649 επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τους τελευταίους δύο μήνες οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκαν 940 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

  Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στην περιφέρεια όπου τα μεγαλύτερα ποσοστά “μαύρης” εργασίας εξακολουθούν να εντοπίζονται σε επιχειρήσεις εστίασης.

  Σύμφωνα με το ΙΚΑ, στις περιοχές Θήβας Λειβαδιάς και Άμφισσας, ελέγχθηκαν 86 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν 58 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 41.500 ευρώ.

  Ακόμα σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Ηρακλείου της Κρήτης σε 142 επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε απασχόληση 270 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.500 ευρώ.

  Στον Βόλο, ελέγχθηκαν 89 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 136 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 83.000. ευρώ.

  Στη Θεσσαλονίκη ελέγχθηκαν 128 επιχειρήσεις στις οποίες βρέθηκαν 332 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 186.000.

  Στην Αττική, η αδήλωτη εργασία εντοπίζεται κυρίως στους οδηγούς ταξί, καθώς και στις θεατρικές επιχειρήσεις όπου οι δύο από τις δέκα που ελέγχθηκαν ήταν ανυπόγραφες, δηλαδή άγνωστες για το ΙΚΑ.

  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία της Αττικής (σταθμούς μετρό, πλατείες, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, νοσοκομεία, πιάτσες ταξί κλπ), ελέγχθηκαν 317 ταξί και διαπιστώθηκαν 59 παραβάσεις με απασχόληση ανασφάλιστων οδηγών ενώ συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 29.500 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.