ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το ΤΑΙΠΕΔ «καλωσορίζει» τις ξένες επενδύσεις

Το ΤΑΙΠΕΔ «καλωσορίζει» τις ξένες επενδύσεις

  Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Ιωάννης Εμίρης έδωσε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Les Echo, στην οποία τόνισε πως η ελληνική οικονομία θα αναζωογονηθεί μέσω των διεθνών επενδυτών.

  Ο κ. Εμίρης έδωσε μια λεπτομερή εικόνα της πορείας των ιδιωτικοποιήσεων, εξήγησε την προσέγγιση που ακολουθεί το Ταμείο και έθιξε παράλληλα το χλιαρό ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει, για την ώρα, οι γαλλικές εταιρείες.

  Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η έναρξη του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ αναφέρθηκε και στις προπαρασκευαστικές εργασίες που ήταν απαραίτητες για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, όπως η αλλαγή ή κατάργηση 90 περίπου νομοθετικών πράξεων και η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. «Πρόκειται για αλλαγές που ωφελούν το κράτος, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα και επιτρέπουν πλέον την έναρξή του», υπογράμμισε.

  Οσον αφορά στα επόμενα μεγάλα σχέδια του Ταμείου, ο κ. Εμίρης ανέφερε ότι τον Απρίλιο αναμένονται οι τελικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ και την περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, ενώ έχει ξεκινήσει και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΕΥΑΘ και τον ΟΔΙΕ.

  Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 θα ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, γεγονός, που σύμφωνα με τη γνώμη του διευθύνοντος συμβούλου, θα καταστήσει τον τομέα της ενέργειας ανταγωνιστικό και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας.

Το «σχέδιο» για το Ελληνικό και οι… Γάλλοι

  Στη σημαντική από πολλές πλευρές αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αναφέρθηκε ο κ. Εμίρης, που δήλωσε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

  Οπως ανέφερε, έχει ζητηθεί από τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνεργαστούν με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία διαμόρφωσης αστικών χώρων, ώστε να επιτευχθεί υψηλή ποιότητα για τις εγκαταστάσεις.

  Παράλληλα, ο κ. Εμίρης αναφέρθηκε στην απουσία των Γάλλων επενδυτών από τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας:

  «Η απουσία των γαλλικών εταιρειών είναι πραγματικά περίεργη, εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας την τεχνογνωσία που διαθέτουν σε πολλούς τομείς. Η ΕΥΑΘ ή ο ΟΔΙΕ αλλά ακόμα και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, τα περιφερειακά αεροδρόμια, η Εγνατία Οδός, οι μαρίνες και ο τομέας της ενέργειας θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέροντες περιπτώσεις για τους Γάλλους. Το ταξίδι του προέδρου Ολάντ λειτούργησε θετικά και ελπίζουμε ότι θα δούμε άμεσα πρακτικά αποτελέσματα».

   

  Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν η δημόσια περιουσία απειλείται με ξεπούλημα λόγω της ταχύτητας των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Εμίρης υπογράμμισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι πολύ προσεκτικό στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και ότι εάν οι προσφορές δεν είναι ικανοποιητικές γίνεται εκ νέου προκήρυξη. «Προχωράμε σταδιακά, αλλά χωρίς να χάνουμε χρόνο», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.