ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άναψαν οι μηχανές των φορολογικών ελέγχων

Άναψαν οι μηχανές των φορολογικών ελέγχων

«Και ο άγιος φοβέρα θέλει», αναφέρει το γνωστό ρητό, που όπως φαίνεται έχει πλήρη εφαρμογή στο τρόπο λειτουργίας των φοροελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Έπρεπε να βάλει «γκάζια» η Τρόικα με τη πολυσυζητημένη της Έκθεση για το πώς λειτουργούν ή μάλλον δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί του υπουργείου.

Επρεπε να βγουν τα ελεγκτικά αποτελέσματα του Ιανουαρίου που έφεραν στα πρόθυρα… εγκεφαλικού τον υπουργό Οικονομικών και τον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, έπρεπε να χτυπήσει «καμπανάκι» για το κίνδυνο απώλειας και των φετινών στόχων πριν καλά- καλά ξεκινήσει η χρονιά, για να κινηθούν κάπως εφορίες και ελεγκτικά κέντρα.

Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου δείχνουν ότι οι πιέσεις απέδωσαν κάποιους καρπούς. Στο πεδίο των Μεγάλων Επιχειρήσεων, έναντι στόχου 330 τακτικών ελέγχων έως τον Ιούλιο, ολοκληρώθηκαν τον περασμένο μήνα 34 έλεγχοι από μόλις 4 τον Ιανουάριο. Όσον αφορά, δε, στους προσωρινούς ελέγχους, έναντι στόχου 350 έως τον Ιούλιο, ολοκληρώθηκαν 88 από 24 τον Ιανουάριο. Στο πεδίο των αυτοαπασχολούμενων και των ατόμων μεγάλου πλούτου, έναντι στόχου 1.200 ελέγχων έως τον Ιούλιο, το Φεβρουάριο ολοκληρώθηκαν 105 έλεγχοι από 33 τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε νέα σύσκεψη υπό τον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, κατέστη σαφές ότι το υπό σύσταση Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος κατά της φοροδιαφυγής, αναλαμβάνοντας κατ’ αρχήν τον έλεγχο όσων δεν μπορέσουν να καλύψουν έως τις 20 Μαρτίου, τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, συνολικού ύψους 7 δισ ευρώ. «Είμαστε όλοι συνεργάτες, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι» φέρεται να τόνισε ο Χ. Θεοχάρης στους εφοριακούς με τους οποίους συναντήθηκε, ξεκαθαρίζοντας τους ότι θα πρέπει να ανεβάσουν ρυθμούς σε όλα τα πεδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.