Κρίσιμες συναντήσεις τρόικας με Στουρνάρα-Βρούτση

Κρίσιμες συναντήσεις τρόικας με Στουρνάρα-Βρούτση

Ξεκινά στις 10 το πρωί η εφ’ όλης της ύλης συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο επίκεντρο θα τεθούν ζητήματα που άπτονται των δεσμεύσεων του Μνημονίου και ειδικά η διοικητική μεταρρύθμιση, η πορεία εφαρμογής του προϋπολογισμού, τα μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και η πορεία των εσόδων.

Οι επικεφαλής ης τρόικας αναμένεται να επιμείνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος του 2013 θα πρέπει να οδηγηθούν σε απόλυση και εστιάζουν στους 7.000 επίορκους υπαλλήλους.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξετασθούν ζητήματα σχετικά με το φορολογικό μηχανισμό και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα φέρεται να εγκρίνει μια ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι κ.κ. Πολ Τόμσεν, Ματθίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ θα έχουν στις 2 το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση. Στην συνάντηση θα εξετασθεί το θέμα του μηχανισμού με το οποίον θα καθορίζεται από το 2014 ο κατώτατος μισθός σε εθνικό επίπεδο, αλλά και ζητήματα σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής και η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην αυριανή συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς θα επισημάνει την οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την υπερφορολόγηση και την παρατεταμένη ύφεση για πολλές πληθυσμιακές ομάδες και θα παρουσιάσει τα σχέδια που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, για τη η μείωση στον ΦΠΑ για την εστίαση (από το 23% στο 13%), αλλά και για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, με ορίζοντα το προσεχές φθινόπωρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.