ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Τεράστια φοροδιαφυγή από την παράνομη δράση ενεχυροδανειστηρίων»

«Τεράστια φοροδιαφυγή από την παράνομη δράση ενεχυροδανειστηρίων»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές του Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με «το άνευ προηγουμένου όργιο παρανομιών που συντελείται στα αναρίθμητα πλέον ανταλλακτήρια – ενεχυροδανειστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων η τοκογλυφική δράση με θύματα τους εξαθλιωμένους από την οικονομική κρίση πολίτες, η φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ, η λειτουργία ως κέντρων για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος και η παράνομη εξαγωγή χρυσού στο εξωτερικό».

Οι βουλευτές ζητούν από τους αρμοδίους Υπουργούς ενημέρωση για τον αριθμό των εν λόγω επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα, τη συχνότητα των ελέγχων, τον αριθμό των επιχειρήσεων που εντοπίστηκαν να λειτουργούν παρανόμως, αλλά και το είδος των κυρώσεων που επιβληθήκαν.

Παράλληλα, ζητούν πληροφόρηση για το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου, για τις ενέργειες που θα αναληφθούν από το Σ.Δ.Ο.Ε., την Εφορία και την Αστυνομία για τη στοιχειώδη προστασία των πολιτών, για την πορεία των ασκηθέντων ποινικών διώξεων και των ελέγχων που εκκρεμούν, τονίζοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι ενώ ομολογείται ποσοστό παραβατικότητας που ξεπερνά το 50%, δεν έχει ανακληθεί καμία άδεια λειτουργίας.

Τέλος, οι Βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Στρατούλης ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς για τα πορίσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ από την εφαρμογή του σχεδίου ελέγχου των αεροπορικών αποστολών και εξαγωγών χρυσού από τη χώρα μας προς το εξωτερικό, κατά τα έτη 2010-2012, καθώς και αν προτίθενται να ενισχύσουν και με ποιον τρόπο, τον μοναδικό αξιόπιστο κρατικό εκτιμητικό φορέα ΕΛΚΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.