Guardian: Πως η ελληνική γραφειοκρατία εξόργισε τον Εμίρη του Κατάρ

Guardian: Πως η ελληνική γραφειοκρατία εξόργισε τον Εμίρη του Κατάρ

Στον γραφειοκρατικό δαίδαλο της Ελλάδας που δεν εξαιρεί ούτε τους εμίρηδες, αναφέρεται η Guardian σε άρθρο της με θέμα την αγορά έξι νησιών από τον εμίρη του Κατάρ στο Ιόνιο, μετά από 18 μήνες ανελέητης γραφειοκρατίας.

«Ο αγοραστής είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η τοποθεσία τυχαίνει να βρίσκεται στην πιο…φτωχή χώρα της ευρωζώνης. Ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Θάνι, επέλεξε να ξοδέψει 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε έξι ειδυλλιακά νησιά στο Ιόνιο».

Το κλείσιμο της συμφωνίας- το τελευταίο επεισόδιο σε μια αγοραστική μανία που είχε ως αποτέλεσμα το πορτφόλιο ακινήτων του σεϊχη να επεκταθεί από το Λονδίνο στο Πεκίνο- έγινε δεκτή με ευθυμία στην Ελλάδα, το πιο χρεοκοπημένο κράτος της δύσης αλλά και στην Ντόχα, όπου ο βασιλικός οίκος έζησε μια 18μηνη βασανιστική εμπειρία για να ολοκληρώσει την αγορά» γράφει η Guardian.

«Η Ελλάδα είναι τέτοιο μέρος. Ακόμη και όταν αγοράζεις ένα νησί, ακόμη και αν είσαι ο εμίρης του Κατάρ, η γραφειοκρατία θα σου φάει ενάμιση χρόνο» λέει ο δήμαρχος της Ιθάκης, Γιάννης Κασιάνος.

«Τα νησιά, γνωστά ως Εχινάδες, τράβηξαν την προσοχή του μονάρχη όταν έκανε κρουαζιέρα με το σούπερ-γιοτ του στα σμαραγδένια νερά ανοιχτά της Ιθάκης. Αυτό ήταν πριν τέσσερα καλοκαίρια», σημειώνει η Guardian, προσθέτοντας ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο εμίρης ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην χώρα.

Ωστόσο οι συνεχείς καθυστερήσεις και η «βυζαντινή γραφειοκρατία» της Ελλάδας τον απέτρεψαν να υλοποιήσει τα επενδυτικά του σχέδια, υπογραμμίζεται- μεταξύ άλλων στο άρθρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.