ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τον Φεβρουάριο 2013 άνοδο 6,7% παρουσίασαν οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα

Τον Φεβρουάριο 2013 άνοδο 6,7% παρουσίασαν οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα

Ποσοστιαία άνοδο 6,7% παρουσίασαν τον Φεβρουάριο εφέτος οι συνολικές πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα, που, όμως, δεν δημιουργεί τις αναγκαίες συνθήκες για ανάκαμψη μιας αγοράς που βρίσκεται σχεδόν σε «κώμα». Και τούτο καθώς οφείλεται στην πολύ χαμηλή βάση σύγκρισης (μείωση 43,8% τον Φεβρουάριο 2012) και προέρχεται κατά κύριο λόγο από την αύξηση των πωλήσεων στα επιβατηγά αυτοκίνητα κατά 299 ΙΧ σε έναν χρόνο (ποσοστό αύξησης 7%).

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Φεβρουάριο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 5.699 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας αύξηση 6,7 % ως προς τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (στα επιβατηγά, η αύξηση είναι 7%, καθώς κυκλοφόρησαν 4.591 αυτοκίνητα).

Μείωση 43,8% είχε παρουσιαστεί τoν Φεβρουάριο 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011 (στα επιβατηγά η πτώση ήταν 44,5%). Το α΄ δίμηνο εφέτος, οι συνολικές πωλήσεις των αυτοκινήτων είναι μειωμένες κατά 19,8% (από 27,4% το α΄ δίμηνο 2012) και ειδικά στα επιβατηγά κατά 22,9% (πτώση 26,3% το α΄ δίμηνο 2012).

Όσον αφορά στην κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc), αυτή ανήλθε σε 1.631 μοτοσικλέτες, έναντι 1.253 μοτοσικλετών τον Φεβρουάριο 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 30,2% (μείωση 53,9% είχε παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011). Το α΄ δίμηνο εφέτος, οι πωλήσεις των νέων μοτοσικλετών παρουσίασαν αύξηση 4,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό δίμηνο (μείωση 45% είχε καταγραφεί το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.