Ο Σαμαράς λέει ότι η ανάκαμψη θα έχει έρθει μέχρι το τέλος του 2013

Ο Σαμαράς λέει ότι η ανάκαμψη θα έχει έρθει μέχρι το τέλος του 2013

Στην  ανάγκη να υπάρξει μια κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος ενώ έδωσε ευρωπαϊκή διάσταση και στην ΑΟΖ συνδέοντάς την με την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση  τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας εξέφρασε την εκτίμηση πως «μέχρι τα τέλη του 2013 θα έρθει η ανάκαμψη» σημειώνοντας πως η χώρα  το 2012 «είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πάντως πως με τα  πρώτα στοιχεία για φέτος φαίνεται  πως «θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση σαφής ήταν ο στόχος του πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι τονίζοντας πως αν και αυτά τα επιτεύγματα είναι εύθραυστα αυτή τη φορά υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης για να διορθώνεται η πορεία όταν υπάρχουν αποκλίσεις.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ομιλία του στην ανεργία των νέων. Για τον πρωθυπουργό η ανεργία κυρίως μεταξύ των νέων αποτελεί τεράστιο πρόβλημα καθώς όπως είπε: «Οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως».

Παράλληλα, μίλησε για «λαϊκιστικές φωνές που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες όπως είπε, «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια». Για τον Αντώνη Σαμαρά ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, με έμφαση στην απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Παράλληλα έμφαση δίνεται και στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων .

«Αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι “red carpet” και όχι “red tape”, δηλαδή γραφειοκρατία», είπε ο κ. Σαμαράς θέτοντας ως στόχο του την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρωθυπουργός τόνισε πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο στόχος σε αυτό τον τομέα θα ξεπεραστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.